Om du inte är sugen på att köpa ett färdigt tema till din nya hemsida bör du vända dig till en webbutvecklare (eller webbyrå som det också heter). En webbutvecklare är helt enkelt ett företag som hjälper dig att skapa den hemsida som du drömt om – utan att du behöver lyfta så mycket som ett finger.

Det enda du behöver tänka på är hur du vill att din hemsida ska se ut och vilka funktioner den ska ha. Dina tankar förmedlar du sedan till din webbutvecklare som bygger upp hemsidan ifrån grunden, precis som du vill ha den.

Som du säkert förstår så kommer du att ha ett väldigt nära samarbete med din webbutvecklare. Därför är det viktigt att du redan ifrån början lägger lite tid och energi på att hitta en webbutvecklare som passar dig, både när det gäller villkor och pris.

I detta blogginlägg kommer vi ge dig några värdefulla tips på vad du bör tänka på innan du väljer att ingå ett samarbete med en webbutvecklare. På så sätt kan du snabbare och enklare komma igång med din hemsida.

Innan du väljer webbutvecklare – tänk på det här

1.Verkar webbyrån seriös?

Det är enkelt att hitta webbutvecklare via Google, men välj aldrig första bästa företag. Jämför olika webbyråer och titta på hur deras egen hemsida ser ut. Ser den professionell ut? Finns det tydliga kontaktuppgifter? Finns det tidigare projekt som du kan titta på?

Om du vet vilken typ av hemsida du är ute efter, så kan du dessutom titta på vem som har skapat liknande hemsidor. Låt säga att du vill starta en blogg. Titta på andra bloggar och se hur deras design ser ut och om du kan hitta en passande webbutvecklare på det sättet.

2.Supporten är viktig

Eftersom du kommer att ha kontinuerlig kontakt med din webbutvecklare är det viktigt att supporten fungerar bra. Hur ser öppettiderna ut? På vilka olika sätt kan du nå din webbutvecklare?

Om det är viktigt för dig att ha en personlig kontakt kan det vara bra att vända sig till en lokal webbutvecklare nära dig. Ha dock i åtanke att många webbutvecklare saknar fysiska kontor och detta gör dem absolut inte till sämre alternativ.

3.Är du ute efter något specifikt?

Det finns utvecklare som inriktar sig på särskilda projekt. Om du är ute efter en hemsida inom en viss genre, så kan du leta efter sådana webbyråer. Dock brukar de allra flesta webbutvecklare syssla med mängder av olika projekt.

4.Antalet anställda hos webbyrån

Antalet anställda i webbyrån kan ha en stor betydelse för hur effektivt arbetet utförs. Ju fler anställda, desto större är chansen att projektet kan fortgå även om en anställd blir sjuk. Underskatta dock inte mindre webbutvecklare – de kan göra ett jobb som är minst lika bra (om inte till och med bättre i vissa fall).

5.Erfarenhet och designöga

Webbutvecklarens erfarenhet kan vara en avgörande faktor för hur bra de utför sitt arbete. Erfarenhet är viktigt, både när det gäller kvalitet och effektivitet.

Självklart är det även viktigt att den webbutvecklare du väljer har ett öga för design och funktion. Huruvida de har det eller inte speglas oftast i webbyråns egen hemsida.

6.Titta på webbutvecklarens portfolio

De allra flesta erbjuder sina kunder en komplett portfolio med deras senaste projekt. Här får du ofta tillgång till en kortare förhandsgranskning, till exempel bilder eller en video, av hemsidorna de byggt.

Titta alltid igenom portfolion och se om du hittar ett tidigare projekt som motsvarar det du är ute efter.

7.Priser och utmärkelser

En stor bonus är såklart om webbyrån fått ta emot priser eller andra utmärkelser för deras arbete. Håll utkik efter information om detta! På så sätt kan du räkna med att webbutvecklaren är seriös och duktig inom sitt område.

Hitta rätt och påbörja samarbetet

Att hitta en bra och duktig webbyrå är inte alltid så lätt som det låter, men vi hoppas att du med hjälp av våra snabba tips åtminstone kan få en knuff i rätt riktning.

Här på WeOptmize kan du enkelt få hjälp med att skapa en hemsida via våra professionella och erfarna webbutvecklare. Titta gärna igenom vår portfolio om du är intresserad av tidigare projekt och kontakta oss gärna om du har frågor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *