Har ditt företag en hemsida? Om inte är det hög tid att skapa hemsida nu. En hemsida kan nämligen vara avgörande för företagets försäljning.

I dagsläget är det många svenska företag som fortfarande saknar hemsidor, vilket kan leda deras kunder rakt i armarna på de största konkurrenterna.

I detta inlägg kommer vi att titta lite närmare på hur det kommer sig att företag fortfarande väljer att inte skapa hemsida. Vi kommer dessutom att bjuda på intressant statistik över svenska företags beteende på webben.

Många svenska företag saknar hemsidor

Som vi nämnde ovan så är det fortfarande många svenska företag som ännu inte har en egen hemsida. Anledningen till varför är oklar, då majoriteten av företagens potentiella kunder numera finns online.

Här kommer lite statistik över hur svenska företag ser på betydelsen av hemsidor (statistiken baseras på en undersökning som webbhotellet Loopia genomförde under 2017).

Av dessa 15 % som inte har en hemsida är det dessutom 49 % som inte planerar att skapa hemsida inom det kommande året.

Som du kan se så har majoriteten av företagen kunskap om hur viktigt det är med en hemsida för att synas på nätet. Om företaget inte har en hemsida, utan kanske bara en Facebook-sida, så är det lätt att potentiella kunder vänder sig till en konkurrent istället.

Slutsatsen av detta är helt enkelt att företag som inte har hemsidor förmodligen kommer att förlora en hel del kunder i det långa loppet och därmed minska sin försäljning.

Hemsida – bättre än marknadsföring via sociala medier  

Företag som inte har hemsidor brukar istället ha Facebook-sidor med kontaktuppgifter, recensioner och liknande. Detta är såklart också ett sätt att nå kunder, men sanningen är att sociala medier sällan är lika framgångsrika när det gäller marknadsföring som hemsidor.

I den undersökning som Loopia genomförde ansåg ca 54 % av de tillfrågade företagen att en hemsida är en mycket viktigare och mer värdefull kanal för marknadsföring än sociala medier. Man ansåg dessutom att en hemsida signalerar ett förtroende på ett sätt som sociala medier inte gör.

På hemsidan kan företaget dessutom lista sina tjänster och varor på ett sätt som är tydligt för kunden, vilket är svårt att göra på till exempel en Facebook-sida. 

Skapa hemsida & satsa på marknadsföring

I princip alla potentiella kunder använder sig numera av Google för att leta sig fram till tjänster eller produkter. Även detta visar den Loopias undersökning över svenska företag på webben.Trots denna glasklara statistik så är det väldigt få svenska företag som väljer att marknadsföra sig på Google, till exempel via Google Adwords.

Med andra ord är det viktigt för dig som vill skapa hemsida att du är synlig på just denna sökmotor. Är du det kan du effektivt öka företagets försäljning genom att nå mängder av nya kunder.

För att bli synlig på Google krävs det kunskaper i så kallad SEO. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om SEO och hur det fungerar. 

Glöm inte mobilsurfarna  

Det som är viktigt att tänka på när man vill skapa hemsida är att majoriteten av kunderna som befinner sig på nätet oftast surfar via sin mobiltelefon eller surfplatta.

Därför är det viktigt att skapa en hemsida som är responsiv. Detta innebär att hemsidan fungerar på alla olika enheter, små som stora.

Genom att satsa på en responsiv design på företagets hemsida kan du nå ännu fler kunder och ta din försäljning till en helt ny nivå.

5 snabba anledningar att skapa hemsida idag

  1. En hemsida kan öka kundernas förtroende för företaget och därmed öka försäljningen.
  2. Hemsidor är mycket mer synliga bland Googles sökresultat än konton på sociala medier, så som Facebook.
  3. På din hemsida kan du effektivt marknadsföra de tjänster eller varor du säljer.
  4. Det kostar oftast pengar att marknadsföra inlägg på sociala medier. På din hemsida är det helt gratis.
  5. Genom att använda dig av SEO-optimering kan du ranka högre och bli synlig för nya kunder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *