Många är ute efter en så billig hemsida som möjligt. Detta är knappast konstigt, dock är det lätt att förhasta sig och missa några viktiga punkter som kan ha stor betydelse för din hemsidas framgång.

Nedan listar vi 8 frågor som du vill ha svar på innan du beställer en billig hemsida. På så sätt slipper du tidskrävande och framförallt dyra överraskningar.

Beställa billig hemsida? Få svar på detta först

1. Kan jag få ett exempel på ett tidigare arbete i samma prisklass?

Självklart vill många webbyråer visa upp sina mest imponerande arbeten för potentiella kunder. Dock är prislapparna på dessa hemsidor oftast mycket högre. Därför är det viktigt att du alltid ber om att få se ett exempel på ett tidigare arbete som motsvarar din budget och din ide.

Se till att skriva ner en detaljerad lista på allt du vill att din hemsida ska innehålla redan innan du kontaktar en webbyrå. På så sätt kan du snabbt få en tydlig offert samtidigt som du slipper betala pengar i efterhand för funktioner som du glömt bort att nämna.

2. Vad för typ av hjälp kommer ni att erbjuda mig?

Rätt support är viktigt, inte minst om du aldrig tidigare köpt en hemsida. Kolla upp vilken hjälp webbyrån kommer att erbjuda dig och hur samt när du kan komma i kontakt med kundtjänsten om det skulle uppstå problem eller frågor.

3. Kommer jag få support även i efterhand?

Många webbyråer hjälper dig med alla frågor och problem – till dess att hemsidan är godkänd och klar. Därefter får du klara dig själv. Samtidigt finns det andra webbyråer som kan erbjuda dig både en billig hemsida och support i upp till ett år efter det att hemsidan är klar.

Kontrollera vad som gäller innan du väljer att köpa en hemsida. Som vi nämnde ovan, en bra support är viktigt för att din hemsida ska bli så framgångsrik som möjligt.

4. Kommer hemsidan att vara SEO-anpassad?

SEO är det som får din hemsida att ranka högre och bli synlig för nya potentiella kunder. Därför är det såklart väldigt viktigt att din hemsida är SEO-anpassad. Tyvärr kan det ofta uppstå missförstånd inom detta område.

Många webbyråer kan påstå sig att vara experter inom SEO och genom en enda liten ändring på hemsidan påstå att den är SEO-anpassad. Därför bör du undvika frågan; ”Kommer min hemsida att vara SEO-anpassad?”.

Ställ istället en specifik fråga, som till exempel; ”Hur kommer min hemsida att vara SEO-anpassad? Kommer jag att kunna ha en h1-tagg på vardera sida? Kommer jag enkelt kunna ändra titel och meta description på varje sida?” Var så specifik som möjligt.

Om du inte har kunskaper inom SEO rekommenderar vi att du först läser på lite extra. Det finns mängder med guider på till exempel YouTube som kan vara till hjälp.

5. Kan jag på egen hand ändra design/uppbyggnad på hemsidan?

Medan många är nöjda med att alltid ha samma design på sin hemsida, så finns det samtidigt andra som gärna vill uppdatera och ändra designen regelbundet. Därför är det viktigt att du frågar din webbyrå hur enkelt det kommer att vara att ändra layouten och designen redan ifrån början.

En billig hemsida kan snabbt bli dyr om du i framtiden måste betala för varje liten ändring på hemsidan. Då kan det vara bättre att ifrån början se till att du själv kan göra mindre förändringar.

6. Hur kommer kommunikationen mellan oss att fungera?

För att du ska få den hemsida du ser framför dig är det viktigt att du och din webbyrå har en bra kommunikation med varandra. Webbyrån bör vara öppen för dina förslag och alltid göra sitt bästa för att se till att du blir nöjd.

Du bör enkelt kunna nå din webbutvecklare om du kommer på plötsliga ändringar eller liknande och de bör även kunna nå dig omgående för att kunna arbeta effektivt.

7. Vad händer om jag skulle ångra mig under tiden projektet är igång?

Ibland händer det att man får kalla fötter och ångrar sig mitt under en projekt och det är inget fel med det. Dock bör du alltid se till att i förväg kontrollera vad som händer om du mot all förmodan skulle ångra dig.

Vissa webbyråer tar ut en förskottsbetalning på mellan 20 – 50 procent, medan andra har ångerrätt. Om processen är i ett väldigt tidigt skede behöver det inte vara några problem att ångra sig. Se alltid till att läsa igenom villkoren innan du påbörjar ett projekt och fråga gärna en gång för mycket än för lite.

8. Hur betalar jag?

Sist, men absolut inte minst, fråga din webbyrå hur betalningen kommer att se ut. Hur mycket ska du betala i förskott? När betalar du resten? Är priset inklusive eller exklusive moms?

Se även till att ta reda på ungefär hur lång tid arbetet kommer att ta. Vad är timpriset? Med andra ord – ta reda på så mycket som du kan angående priser, deadlines och så vidare. Glöm inte att hålla koll på kvitton och andra underlag!

Vi kan hjälpa dig att skapa en billig hemsida

Hos oss på WeOptimize kan du enkelt skapa din drömhemsida. Våra webbutvecklare är ärliga, seriösa och framförallt duktiga och självklart hjälper vi dig med alla frågor du kan tänkas ha – även efter det att din hemsida är klar.

Det är enkelt att skapa en billig hemsida hos oss. Kontakta oss om du har frågor eller skicka in dina önskemål och sätt igång med ett projekt direkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *